OM padel

Regler padel

 • Man spelar alltid dubbel, 4 spelare.
 • Varje poäng börjar med en underhandsserve, diagonalt i motståndarens serveruta. Därefter får den ta i glasvägg men inte i galler.
 • Vid serve får racketen inte träffa bollen högre än höften.
 • Man har två servar på sig.
 • Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
 • Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
 • Man får även slå bollen på sin egen glasvägg, inte galler, för att få över den till motspelarnas planhalva

Poängräkning padel

 • Poängräkning är samma som tennis med game och set.
 • Game räknas 15/30/40/game.
 • Man vinner ett set genom att vinna sex game och vinna med två game marginal. Vi ställningen 5-5 spelar man först till 7 vunna game.
 • Vid 6-6 spelar man ett avgörande tiebreak som är först till 7 poäng.

Padelnivå

Nu blir det enklare att hitta medspelare i din nivå. Läs igenom stegen noga och välj nivån som passar på dig bäst.

1. Du är helt ny på padel och har just börjat spela.

2. Du kan grundreglerna och grundpositonerna. Du kan ta emot långsamma bollar och fokus ligger nu på att försöka hålla bollen i spel. Att retunera bollar som går i glas är svårt.

2,5. Du börjar bli något mer konsekvent i ditt spel och hastigheten på dina bollar har förbättrats. Du kan lättare hålla långsamma bollar i spel. Däremot behöver du fortfarande jobba på att retunera bollar som går i glas och vart du ska placera dig för att täcka planen.

3. Du börjar bygga självförtroende i ditt spelande och kan ta emot bollar i medium hastighet. Din serv är mer konsekvent och det är allt lättare att ta emot returer i glas. Men du behöver fortfarande finslipa på kraft och bollplacering i både sidled och djup.

3,5. Du har nu kontroll på bollplacering och ett något mer aggressivt nätspel. Du kan nu även planera din egen postition på planen och utveckla ditt och din partners lagarbete. Men du saknar fortfarande variation i ditt spel utefter hur vilka motståndare du möter.

4. Du är nu mer erfaren padelspelare som är konsekvent i ditt spelande och har en hög retuprocent i glaset. Du kan medvetet placera bollar med både forehand och backhand. Din volley, serv, lob och smash sitter, men de allt mer avancerade slagen behöver förbättras.

4,5. Du är en aggresiv spelare som enkelt kan läsa spelet och därmed forcera fel på motspelarna. Du har bra fotarbete och börjar kunna variera din speltaktik beroende på moståndare. Du kan serva med olika tekniker och medvetet få spin för att få ner hastigheten i slagen.

5. Du har alla ovanstående kunskaper och gör sällan fel. Du har välplanerade, smarta slag och vet när du ska ta risker för att vinna poäng. Du brukar ofta gå långt i turneringar.

5,5. Du spelar ofta nationella turneringar.

6. Du är en semi-professionell spelare men som fortfarnade ligger utanför topp 250 i världen.

6,5. Du är en professionell spelare som är rankad i topp 250 i världen.

7. Du är en professionell spelare och är rankad i topp 100 i världen.

 

Boka padel

Boka någon av våra banor. Bokningar sker i appen Playtomic eller direkt i webben. När du gjort din bokning får du tillgång till hallen och din bana via sifferkod som du hittar i Playtomic.

CRANE PADEL ARENA

Landågatan 15, 573 40 Tranås

070 999 79 20

info@cranepadel.se